Over Alfalinea

Wie of wat is Alfalinea?

De man achter Alfalinea, dat ben ik: Hans van Leeuwen, geboren in 1961 en wonend in de stad Groningen.

De naam Alfalinea is een samentrekking van ‘alfa’, de eerste letter uit het Griekse alfabet, en ‘alinea’, een belangrijk element in een tekst om de leesbaarheid en overzichtelijkheid te vergroten.

Het is een verwijzing naar het schrijven. Daar begon ik al mee op de middelbare school: voor de schoolkrant. Als ik terugkijk zat het er toen al in: willen motiveren en informeren, in een heldere stijl.

De naam Alfalinea is ook een verwijzing naar mijn passie. Al sinds mijn vroege jeugd ben ik liefhebber van het automerk Alfa Romeo en de lijnen van vooral de klassieke modellen. Ik ben al 20 jaar actief binnen de grootste Alfaclub van Nederland en verzorg onder andere een deel van de publicaties, in het clubblad en op de website.

Ik heb mijn ervaring in het communicatievak opgedaan bij de overheid; informatie uit beleidsstukken en regelgeving omzetten naar voor iedereen begrijpelijke teksten. Tijdens mijn loopbaan in de ICT vertaalde ik als functioneel systeembeheerder de wensen en eisen van eigenaren en gebruikers van administratieve informatiesystemen naar instructies voor de ontwikkelaars (Functioneel Ontwerp).

Binnenkort vertel ik nog meer. Meteen meer weten? Neem contact op.